Mühl Fogászat, Fogorvosi és Szájsebészeti Magánrendelő logó


Fémvázas rögzített pótlások

Fémvázas rögzített fogpótlásoknak különböző váztípusai, és leplezőanyagai érhetők el laborunkban.


Váz lehetőségek

Manuálisan mintázott, nem-nemesfém Co-Cr-ötvözet

Nikkelt nem tartalmazó fém. Így allergia előfordulásának esélye alacsonyabb, mint Ni-Cr ötvözetek esetén. A vázat fémes kollégáink mintázzák lemártásos / viaszfelrakásos technikával. Az öntvény vákuumos, védőgázos öntőgépben készül, így a képződő oxid menyisége nagyon alacsony, a modern öntéstechnika miatt az öntvényben nem eredményez "visszaszívásokat", így az a modellre már kidolgozás előtt is jobban illeszkedik, a váz feszülése jelentősen kisebb, mint hagyományos, centrifugál-öntési eljárás során.


Manuálisan mintázott, nemesfém (arany) ötvözet

Nikkelt nem tartalmazó fém, így allergia előfordulásának esélye alacsonyabb, mint Ni-Cr ötvözetek esetén. A vázat fémes kollégáink mintázzák lemártásos / viaszfelrakásos technikával. Az arany az egyik legjobban önthető fém, így az öntvény pontossága felülmúlja bármely nem nemesfém öntvény illeszkedését. Az arany ötvözeteken elhanyagolható mértékben képződik oxidréteg. Az öntvény vákuumos, védőgázos öntőgépben készül, így a képződő oxid menyisége nagyon alacsony, a modern öntéstechnika miatt az öntvényben nem eredményez "visszaszívásokat", így az a modellre már kidolgozás előtt is jobban illeszkedik, a váz feszülése jelentősen kisebb, mint hagyományos, centrifugál-öntési eljárás során.


CAD/CAM eljárással modellált, CNC maróegységgel faragott viaszmintázat

Vákuumos / védőgázas öntőgéppel megöntve, választható fémötvözetből. A modell és az antagonista digitalizálását követően a centrális relációt is rögzíthetjük, amiből a szoftveres artex artikulátor dinamikus okklúziót (artikulációt) generál. A tervező modul ezt követően a pótlandó fogaknak megfelelően anatómikus koronákat tervez, és ennek során az artikulátor meghatározta csücsökvezetéseket figyelembe veszi (egyedi fejecspályák szoftveresen állíthatóak). Az anatómikus formából ezt követően visszakalkulálja az ideális leplezőréteg-vastagságot, így egy artikulációt szem előtt tartó anatómikusan redukált vázat kapunk (nem lesz sérülékenyen vastag kerámiára szükség). Nem fenyeget minket az a veszély sem, hogy a mintázat modellről történő eltávolítása során a konstrukciónk deformálódik (különösen sok, vékony pillér és nem ideális tengelyállás esetén).


Leplezőanyagok

DeguDent Duceram KISS kerámia

Rendkívül esztétikus, a VITAPAN és VITA3D Master fogszínulcs színeivel, és a cirkónium-dioxid vázak leplezésére szolgáló, ugyanezen gyártótól származó Cercon Ceram KISS kerámiával tökéletesen harmonizál. Az alapanyag ára prémium kategóriás, felrakása a polygonális kristályokból álló, és így kisebb zsugorodású Noitake kerámiánál jelentősen munkaigényesebb.


Noritake kerámia

Esztétikus, egyszerűen felrakható, kis zsugorodású kerámia rendszer. Az alapanyag ára közepes árfekvésű, a színek megjelenése elmarad a Duceram KISS leplezésekétől.


Heraus Kulzer Signum kompozit

Esztétikumában a kerámiákat megközelíti, fényét hosszan megtartja. Rendkívül antagonista barát, különösen alsó-felső, és implantátumos konstrukciók esetében előnyös gnathológiai szempontból. Bondrendszere renkívüli kötést tesz lehetővé a fémvázhoz. A leplezés sérülései egyszerűen javíthatóak a fogmű eltávolítása nélkül. Az alapanyag költséges, elkészítése rendkívül munkaigényes feladat. Precíziós elhorgonyzású fogpótlások esetén a szekunder koronákat, és fémházakat evvel az eljárással leplezzük (a kerámiánál rugalmasabb, és jól javítható).


K + B leplező akrilát

A régről ismert hagyományos kemény műanyag homlokzatos korona. Az anyag, és technológia számos hátránnyal rendelkezik. Ilyenek a sérülékenység, korai elszíneződés, porózus anyagszerkezet, és a rossz esztétikumú váz. Hosszú távú ideiglenes jelleggel javasoljuk, de erről a területről a CAD/CAM technikával gyártott provizóriumok szinte teljesen kiszorítják. Ideiglenes pótlásként fémváz nélül is alkalmazzuk.

Mühl Fogtechnika elérhetőségei

Laborvezető
Mühl Zsolt
+36-30/632-3162
muhlzsolt @ gmail . com

Fogtechnikai adminisztrátor
Weichardt Rebeka
+36-30/632-3164
+36-72/485-403
muhlgyula @ gmail . com

7300 Komló, Pécsi út 1. 2.em.

Szolgáltatásaink

  • CAD/CAM technológia
  • Fémmentes technológiák
  • Implantátum protetika
  • Fémvázas rögzített pótlások
  • Kivehető fogpótlások